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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agricultura Digital.
Data corrente:  24/03/2004
Data da última atualização:  25/03/2004
Autoria:  SILVA, G. B. da; AZEVEDO, P. V. de.
Título:  Potencial edafoclimático da "chapada Diamantina" no Estado da Bahia para o cultivo de Cítrus.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Agrometeorologia, Santa Maria, v. 8, n. 1, p. 133 -139, 2000.
Idioma:  Português
Conteúdo:  O estudo objetivou a avaliação do potencial edafoclimático da região da chapada Diamantina no Estado da Bahia, visando a introdução da citricultura na região.
Palavras-Chave:  Faixas de aptidão à citricultura; Índices climáticos.
Thesagro:  Balanço Hídrico.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agricultura Digital (CNPTIA)
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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  05/12/2014
Data da última atualização:  09/02/2018
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  LABANCA, R. A.; COSTA, G. R.; SILVA, N. de O. C. e; MANDARINO, J. M. G.; GUIMARÃES, N. C. C.; JUNQUEIRA, R. G.
Afiliação:  RENATA ADRIANA LABANCA; GABRIELA REZENDE COSTA; NILTON DE OLIVEIRA COUTO E SILVA; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; NILSON CÉSAR CASTANHEIRA GUIMARÃES; ROBERTO GONÇALVES JUNQUEIRA.
Título:  Isoflavone and mineral content in conventional commercial soybean cultivars and transgenic soybean planted in Minas Gerais, Brazil.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURAL PROCESS ENGINEERING, 2014, Stockholm. Riverside: World Academy of Science, Engineering and Technology, 2014.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this study was to evaluate the differences in composition between six brands of conventional soybean and six genetically modified cultivars (GM), all of them from Minas Gerais State, Brazil. We focused on the isoflavones profile and mineral content questioning the substantial equivalence between conventional and GM organisms. The statement of compliance label for conventional grains was verified for the presence of genetic modified genes by real time polymerase chain reaction (PCR). We did not detect the presence of the 35S promoter in commercial samples, indicating the absence of transgene insertion. For mineral analysis, we used the method of inductively coupled plasma-optical emission spectrometry (ICP-OES). Isoflavones quantification was performed by high performance liquid chromatography (HPLC). The results showed no statistical difference between the conventional and transgenic soybean groups concerning isoflavone content and mineral composition. The concentration of potassium, the main mineral component of soy, was the highest in conventional soybeans compared to that in GM soy, while GM samples presented the highest concentrations of iron.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://www.waset.org/abstracts?q=labanca&search=Search
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Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO35573 - 1UPCSP - DD
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